Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg – tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Tona håret hemma
Att tona håret själv hemma är varken krångligt eller dyrt. Det är ett utmärkt sätt att testa en ny hårfärg på kul eller för att se om man passar i den så att man vet om man ska våga köra på permanent hårfärg senare. Toning är en hårfärg som tvättas ur. Den sliter mycket mindre på håret än permanent hårfärg så den lämpar sig bättre för att testa och vara lite crazy med. Skulle du bli helt missnöjd med toningen kan du tvätta håret flera gånger för att ta bort den.

Det finns två olika sorters toning: Vanlig hårtoning och intensivtoning. Skillnaden ligger främst i hur länge färgen håller. Vanlig toning håller i ca fyra till sex tvättar medan intensivtoning håller åtta till tolv tvättar, ibland mer än så. Detta varierar dock från märke till märke så titta på förpackningen. Många har berättat att intensivtoning ibland håller nästan lika bra som permanent hårfärg och ger en väldigt distinkt förändring färgmässigt. Schwarzkopf är ett märke som har särskilt bra och hållbar intensivtoning med snygga färger. Tänk på att köpa två förpackningar om du har långt hår.

Hårtoning av bl.a. Schwarzkopf finns här.


Tona håret ljusare

För några år sedan var det otänkbart att man skulle kunna tona håret ljusare än den naturliga nyansen. Men nuförtiden går det att med intensivtoning få en något ljusare ton. Skillnaden blir dock inte lika stor som med permanent hårfärg. Titta på förpackningen på före- och efterbilderna om där finns en bild på mörkt hår som efter färgning blir ljusare. Schwarzkopf har definitivt en sådan här variant i sitt sortiment.


Tona håret rött

Att tona håret rött för skojs skull, inför en fest eller för att testa om man passar i det innan man kör på permanent färg är perfekt eftersom rött är precis en sådan färg som väldigt många inte passar i främst på grund av hudton. Schwarzkopf har många olika härliga röda toningar.


Tona håret svart

Att tona håret svart går alldeles utmärkt och resultatet blir ganska bra men man får inte samma starka effekt som med permanent hårfärg. Dock kan det se mer naturligt ut om håret bara tonas. Permanentfärgat svart hår kan ibland få en onaturlig lyster vilket i och för sig också är en effekt som i många fall är önskad, till exempel hos hårdrockare.

Man kan tona håret svart både med vanlig toning och intensivtoning. Att tona håret för att testa kan vara en mycket bra idé just när det gäller svart eftersom långt ifrån alla människor passar i svart hår. Då ser du ungefär hur det kan komma att bli om du sedan vill göra det permanent.