Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Tips och hållbarhet för intensivtoning
En intensivtoning är starkare än vanlig toning både i färg och i hållbarhet. I regel brukar den hålla i åtta till tolv tvättar men det finns intensivtoningar som håller i upptill 20 tvättar (detta ska alltid stå på förpackningen) så beroende på hur ofta du tvättar håret kan du ha färgen ganska länge. Ett tips är att använda intensivtoning innan du har bestämt dig för vilken färg du skulle vilja ha permanent. Eller om du vill göra en mer galen färg såsom grönt, blått eller knallrött så finns ju risken att man kanske tröttnar fortare och då är det skönt att veta att det kan tvättas ur.

Precis som med vanlig hårfärg gäller att ju ljusare naturlig hårfärg du har desto större effekt och variation kan uppnås med intensivtoning. Vissa intensivtoningar är nästan lika hållbara som permanent hårfärg och det finns även sådana som kan ljusa upp håret en liten aning. Vilket märke som passar just dig bäst måste du prova dig fram till men jag tycker att Schwarzkopf har de allra bästa intensivtoningarna.

För att få färgen att hålla så länge som möjligt, använd schampo som är specifikt för att bevara färger (dessa brukar finnas i många olika kända märken). Inpackningar är alltid bra och stärker håret vilket kan behövas vid all typ av färgning men tänk på att de ibland kan förkorta hållbarheten hos intensivtoningar.

Täcker då intensivtoningar grått hår? Ja, delvis. De påstås kunna täcka grått hår till 50% men precis som med vanlig färgning gäller att grått hår har svårare att ta åt sig färg och att de grå hårstråna kommer att få en ljusare färg eftersom grunden är ljus. Det bästa tipset om du har grått hår är att färga det med permanent färg.


Tips på hur man tvättar ur intensivtoning

Blev du inte nöjd med din intensivtoning behöver du inte misströsta eftersom den går att tvätta ur. Ett bra tips är att försöka agera så fort som möjligt vilket i och för sig kan vara lite motsägelsefullt eftersom det ibland behövs just tid för att komma på att färgen kanske inte var så tokig trots allt. Försök tvätta håret flera gånger inom det första dygnet efter toningen. Använd så varmt vatten som möjligt, det tvättar lättare ur färgen. Vissa inpackningar har en tendens att ta färgen ur intensivtoningar men jag har inga uppgifter om vilka märken det skulle vara.