Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg – tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Produkter för hårfärg
Den här sidans huvudsyfte är inte att tipsa om specifika produkter utan snarare att ge allmänna tips om att färga håret. Men efter ett tag blir det oundvikligt att komma in på produkter för hårfärg eftersom alla märken på marknaden trots allt är olika. Man måste också komma ihåg att alla människor är olika och håret är inget undantag. En del hårtyper suger åt sig hårfärg lättare medan andra nästan vägrar låta sig färgas och där resultatet bleks väldigt snabbt.

Själv har jag testat nästan varenda produkt för hårfärg som finns där ute – så gott som alla märken, toning, intensivtoning, Henna samt slingkit. Jag fann till slut att L’Oreal och då särskilt gruppen Preference var den allra mest hållbara hårfärgen som dessutom gav mest synbart resultat och fastnade lättast. Detta gällde i synnerhet naturliga färger och färger som ljusar upp en aning.

Andra bra produkter och märken är permanentfärgen Jane Hellen Mood (kan vara svår att få tag på men titta på Ica eller Rusta) och Schwarzkopf intensivtoning. Schwarzkopf har också väldigt många olika härliga färger att välja mellan (många fina röda nyanser). Deras intensivtoning håller nästan lika bra som permanent färg och ger en fin lyster.

Många uppger att Manic Panic som går att köpa i punkaffärer är otroligt hållbar, ger ett uppseendeväckande resultat samt sliter minimalt på håret. Detta är dock ett märke som inte har några naturliga färger förutom svart.

Den produkt jag tyckte var sämst och som över huvud taget inte fungerade var Henna. Men det beror väldigt mycket på hårtyp om man får någon effekt.