Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Vilken hårfärg passar jag i?
Vilken hårfärg man passar i beror mycket på hudtonen. Det kan vara svårt att veta vilken färg man verkligen har på huden eftersom man är så påverkad av vad man tror, så ta gärna hjälp av någon utomstående och se till att ljuset är tillräckligt bra. Man kan också hålla ett vitt papper mot ansiktet. Då blir det lättare att se.

Man ska inte försöka matcha hårfärgen mot huden utan det gäller att inte förstärka hudtonen alltför mycket. Det finns varma och kalla färger. Varma hudfärger är till exempel gul eller persikofärgad medan kalla färger är rosa eller blå (just blå kan låta lite konstigt men det är så man brukar benämna kall, blek hudfärg).

Om du har olivfärgad hy passar du förmodligen i mörka hårfärger. Var försiktig med alltför ljusa hårfärger eftersom det lätt kommer att få dig att se blonderad ut. Du med rosaaktig hy bör undvika guldiga och röda färger. Askblont är i så fall bättre. Blek hy passar bra i många olika färger men var försiktig med svart om du är väldigt blek. Har du gulaktig hy bör du undvika gula toner och röda färger som har mycket gult i sig.

Ögonfärgen spelar också viss roll för vilken hårfärg man passar i. Varma hårfärger går bra ihop med varma ögonfärger såsom brunt eller varma gröna färger. Grå- och blåögda passar ofta i kalla hårfärger.

När det gäller rött gäller det att hitta precis rätt nyans för att det ska passa. Läs mer under färga håret rött.

Hitta hårfärg på nätet här.

För att vara säker på att man kommer att passa i den nya hårfärgen ska man inte göra en alltför drastisk förändring. Fyra nyanser är max. De flesta hårfärger har en färgskala vars siffra visas på förpackningen så försök att lista ut hur den fungerar. En annan indikation kan vara färger man hade som liten. Som alla vet kan håret ändra färg väldigt mycket från det att man är barn till dess att man växer upp. Det vanligaste är att man är blond när man är liten och att håret senare blir brunt eller mörkbrunt. Om du är en av dessa personer kommer du förmodligen att klä bra i blont hår.

Man kan också försöka titta på undertoner i håret. Detta görs lättast i starkt ljus. Nästan inget hår har bara en enda färg så försök se om du har några andra färger som inte är lika synliga. Dessa undertoner är ofta säkra kort att färga till. Slutligen vill jag tillägga att om man känner för att göra någonting lite annorlunda och galet som man kanske inte passar klockrent i men som för den sakens skull vore kul så ska man såklart göra det!