Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg – tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Hårfärg för män
De vanligaste orsakerna till att män vill färga håret är att de tillhör någon subkultur där man ska ha svart hår eller att de vill dölja grånande hår. Men självklart är det inget fel att vilja förstärka sin naturliga hårfärg, färga håret i någon tokig färg eller att vilja testa något nytt. Fler och fler män blir medvetna om sitt utseende och nyfikna på att experimentera.

Det är egentligen ingen skillnad på vad man kan använda som man eller som kvinna utan män kan köpa samma märken på hårfärg som kvinnor. Att det är en tjej på förpackningen betyder inte att färgen är avsedd endast för kvinnor.

Det finns speciell hårfärg för män som gör att det grå håret syns lite grann så att man kan få precis rätt mängd grått hår. Det är någonting som många män tycker är snyggt – att ha lite lagom mängd gråstänk.

Sedan finns det andra preparat som gör att man lockar fram den naturliga färgen ur hårstrået. Grecian 2000 Lotion är ett sådant. Det framkallar ett pigment som liknar hårets eget pigment, melanin. Detta samverkar med hårets eget protein och tar fram färgen igen. Det sägs kunna fungera på alla hårfärger.

Lyko.se säljer en del hårfärg specifikt för män. Det som utmärker denna färg är att den går snabbt att applicera och har en kort verkningstid. Produktutvecklarna misstänker att män inte har samma tålamod eller tid att spendera på sitt utseende som kvinnor. Möjligen är detta överdrivet fördomsfullt? Det bästa kanske är att prova sig fram och att som man inte vara rädd att prova även hårfärg som är avsedd främst för kvinnor.