Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg – tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Färga slingor hemma
Att färga slingor kan ge liv åt ett tråkigt hår. Det finns många olika sorters varianter man kan göra. Man kan till exempel färga många smala slingor som inte avviker så mycket mot färgen på håret runt omkring. Det ser naturligt ut och ger lite extra lyster. Eller så kan man göra tjockare slingor och kanske stor skillnad i färg. En annan variant är att färga tjocka slingor i en färg och sedan göra smalare slingor intill i en annan färg. Det kan dock vara ganska knepigt att få till själv hemma.

Frisörer rekommenderar förstås att man färgar slingor på salong och inte hemma men jag har gjort det själv flera gånger och det har funkat riktigt bra. De första gångerna man gör det kan det vara bra att få hjälp av någon annan.

För det mesta brukar man kunna köpa speciella slingkit. Garnier har till exempel någonting de kallar för "Highlight kit" där man kan se vilken underfärg man ska ha för vilket kit. Om du vill färga håret i en ny färg bör du göra det innan du gör slingorna. Följ instruktionerna som står på förpackningen angående hur länge du bör vänta samt om håret ska tvättas innan och så vidare.

Tänk på att den här typen av slingor sliter ganska rejält på håret. Det får liksom en helt annan kvalitet just där slingorna färgats. Håret blir torrt och sprött vilket sitter i tills det klipps bort. Vill du inte slita på håret kan du alltid använda slingor i form av löshår som fästs då man känner för det.

En del tycker att det hjälper att använda en duschmössa och göra små hål i den utifrån vilka man sedan drar slingorna med en krok eller pincett. Detta kan vara en svår metod om man har trassligt hår. Se till att slingorna färgas ända in till roten.


Färga svarta slingor

Svarta slingor i rött eller brunt hår kan vara snyggt men kommer att ge ett ganska uppseendeväckande resultat i de flesta fall. Det smartaste är att köpa båda färgerna samtidigt. För det mesta går det att färga hela håret först och sedan göra slingorna på det redan färgade håret men hör efter i affären först. Om det inte går, färga i så fall de svarta slingorna först och "gör undan dem", till exempel genom rulla ihop dem och sätta fast dem med hårspännen (obs! ej av metall!) uppe på huvudet för att sedan gå över till den andra färgen. Detta kan man verkligen behöva hjälp med, det är inte lätt att göra helt själv.

I stället för att göra svarta slingor kan man färga underhåret svart och överhåret (det uppe på hjässan och på sidorna) i en annan färg. Det kan ge en känsla av slingor men får förstås inte samma effekt. Gör då så att du delar upp de två sektionerna i två delar med hjälp av snoddar. Färga underhåret först. När överhåret är gjort, sätt upp det på hjässan (hår preparerat med hårfärg brukar bli nästan som ett skum som man kan få att klistras fast av sig själv eller håll ihop med något redskap, t.ex. en sådan där boll för tvättmedlet som man har till tvättmaskinen). Vänta inte för länge mellan de två färgerna, utan det måste göras i ett svep så att hårfärgen inte verkar för länge.

Så länge du inte ska göra någonting väldigt krångligt och speciellt och så länge ditt hår är i gott skick ska det inte vara några problem att färga slingor själv hemma. Har du permanentat håret däremot kan lockarna bli något rakare just där du gör slingorna.