Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg – tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Färga håret svart
Svart är en populär färg bland gothare, punkare och hårdrockare men även bland folk som inte tillhör dessa grupper. Det är förmodligen den populäraste färgen bland killar som färgar håret.

Men långt ifrån alla passar i svart. Man kan tro att man kommer att se bra ut i svart hår om man har mörkbrunt hår naturligt men faktum är att svart är en kall färg. Om du har en kall hudton och särskilt om du är en vinter kommer du förmodligen att passa i svart. Har du en gulaktig, varm hudton kommer det förmodligen inte att passa lika bra. Är du ljushårig från början och väldigt blek kan svart hår ge en väldigt hård kontrast mot ansiktet men detta är också en egenskap som svart alltid har.

Svart över huvud taget, inte bara när det gäller hår utan även kläder, kan också göra att man ser äldre ut.

Självklart ska man dock få vara lite galen om man känner för det och strunta i vad man passar i eller inte, det kan faktiskt berika livet!


Svart hår


Man kan faktiskt tona håret svart för att testa men det ger inte samma distinkta förändring som en färgning med permanent färg. Dock kan det ge en idé om huruvida man klär i det eller inte. Var bara försiktig om du är ljusblond eftersom även svart toning kan vara mycket svår att få ur håret och dessutom kan ge en missfärgning.

Det finns lite olika svarta nyanser även om det låter konstigt. Främst naturlig svart färg och så kallad blåsvart färg. Den sistnämnda ger mest "spacigt" resultat och när ljuset faller på ser det också mer onaturligt ut vilket är en effekt som många eftersträvar.


Färga håret svart från blont

Detta kan bli hit or miss både med tanke på hur det passar din hudton och hur själva håret blir om du gör det hemma. Rådgör helst med en frisör, åtminstone första gången du gör det. Ju större skillnaden är mellan den naturliga och den nya färgen, desto större är risken för att det går fel.