Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Färga håret rött
Att färga håret rött är och har länge varit otroligt populärt. Men långt ifrån alla passar i röda färger och efter ett tag kan man inse att man bara ser ut som "en sådan där som färgat håret". Dock kan det vara precis den effekt man eftersträvar. Den röda färgen är pigg och gör att man syns och sticker ut vilket kan vara välkommet.

Vem passar då i rött? Har man redan lite röda toner i håret eller har haft lite rött hår naturligt när man var yngre så är det en bra indikation på att man skulle passa i det. Men bara för att man inte är naturligt rödhårig betyder det inte att man inte kan vara jättesnygg i rött hår.

Hudtonen är det som främst avgör om du kommer att passa bra i rött hår. Olivfärgad eller rosaaktig hud passar generellt inte så bra i rött men det beror på nyansen. Folk som har blek hy med kalla toner brukar vara de som klär bäst i rött. Har du gulaktig hy kommer framför allt röd färg åt det orangea hållet inte att se så naturligt ut.

Här kan du hitta olika nyanser av röd hårfärg.


Olika nyanser av rött

Det finns väldigt många olika sorters röda färger och därför är det svårt att veta vad en person menar när den säger att den ska färga håret rött. Det här är de vanligaste tonerna:

Kastanj: En relativt mörk, rödbrun färg för den som vill ha ett resultat som ser naturligt ut. Kan se onaturligt ut om du har rödaktig eller gulaktig hy.


Kastanj rött hår


Koppar: En orange ton för den som har ganska ljust hår i grunden. Ger ett uppseendeväckande resultat. Om man har gulaktig hud ska man nog tänka efter innan man väljer den här färgen.


Koppar rött hår


Mahogny: En ton åt det vinröda hållet för den som vill ha ett ganska mörkt hår med rött i. Var försiktig med den här nyansen om du har rödlätt hy.


Mahogny rött hår


Alla dessa finns i olika ljushet. Många vill ha ett mörkbrunt hår med bara en aning av rött i. Sedan finns det naturligtvis många andra nyanser, alla mer eller mindre drastiska.