Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Färga håret med Henna
Henna är en växt som i årtusenden använts för att färga bland annat hår och då främst rött (som är den enda "äkta" Henna-färgen). Vill du färga håret med Henna finns det att köpa i vanliga skönhetsaffärer såsom till exempel Body Shop. Henna innehåller inga farliga kemikalier utan är ett helt naturligt preparat. Du kan låta det sitta i länge utan att det skadar håret, ofta flera timmar, och behöver inte oroa dig lika mycket för slitage. Blandningen som Henna består av kan vara ganska "äcklig", ungefär som en gröt och lukta rätt så illa (dock inte starkt på samma sätt som vanlig hårfärg).

Även om det är ovanligt att man utvecklar en allergisk reaktion mot Henna är det ändå att rekommendera att man gör ett hudtest precis som med vanlig hårfärg. Det kan ta några dagar innan färgen verkligen uppnår sin fulla kulör.

Det ska dock sägas att en del människor får väldigt liten eller ingen effekt av att färga håret med Henna. Det finns bara ett sätt att ta reda på om så är fallet för dig testa. Vad man tycker och hur det blir i slutändan är väldigt individuellt men om du tycker att det fungerar är det en väldigt skonsam metod.


Reda ut Henna-begreppen

Neutral Henna är egentligen inte Henna utan det är örten Cassia Obovata som ger ljust hår en gulaktig ton. Det anses nyttigt för håret och stärker det.
Röd Henna är äkta Henna. Det ger en orangeröd ton men blandas också med din naturliga hårfärg.
Svart Henna är inte Henna och det ger egentligen en blåaktig ton.

Om det på förpackningen står att Hennan kommer att färga ditt hår i en annan färg än rött så är det uppblandat med någonting annat, t.ex. en annan ört eller någon kemikalie.

Henna räknas som permanent hårfärg men precis som vanlig hårfärg bleknar resultatet en aning efter ett tag.