Färga håret Färga håret hemma Vilken hårfärg passar jag i Färga håret blont från brunt
Färga håret rött Färga håret svart Färga grått hår
Färga slingor hemma Färga löshår och skägg Tona håret hemma
Intensivtoning tips Bra hårfärg – tips Färga håret med Henna
Hårfärg produkter Hårfärg online Hur ofta kan man färga håret?
Färga håret när man är gravid Hårfärg för män
Färga håret blont från brunt
En sak som många undrar är hur man kan färga håret blont från att ha varit brunt, alltså ljusare. Innan jag försöker svara på den frågan är följande faktorer väsentliga: Hur blont vill du ha håret – platinablont, väldigt ljust eller bara lite ljusare? Hur mörk är din nuvarande hårfärg – mörkbrun eller ganska ljus?

För några år sedan var det inte möjligt att få ljusare hår utan att först bleka det och sedan färga det igen med den exakta nyansen man ville uppnå. Så är det inte längre. Även om du har väldigt mörkt brunt hår kan du ljusa upp det flera nyanser. Den här typen av hårfärg är vanligtvis permanent och du hittar den genom att titta på färgerna som brukar visas på baksidan. Finns där en mörk färg som efter färgning kan bli avsevärt ljusare har du hittat rätt. Ett exempel på den här typen av hårfärg är L’Oreal Preference och färgen Floride, men de flesta märken idag har färger i sitt sortiment som kan färga håret blont från brunt på detta sätt. Ibland kan det krävas att man tar en färg med en väldigt blond person på framsidan. Har du mörkt hår kommer det alltså inte att bli som på bilden men väl ganska mycket ljusare.

Har du väldigt mörkt, brunt hår och vill ha väldigt ljust, blont hår är det mer klassisk blekning som gäller och sedan förmodligen även ännu en färgning. För att vara säker på att det blir bra bör man uppsöka en salong då förändringen är så pass drastisk och det finns risk för att det blir någon knasig färg såsom grönt. Man ska dock komma ihåg att blekning sliter på håret och torkar ut det så att det mister en stor del av sin glans. En annan fråga man bör ställa sig som brunhårig är: Kommer jag verkligen att passa i blont hår? Huruvida man passar i det eller ej beror mycket på hudtonen. Blonda människor har ofta en annan ton än sådana med brunt hår. Kanske kan slingor vara att tänka på i stället?

Hårfärg av olika märken finns här.

Tänk också på att om man färgar håret blont från brunt kan det ibland se lite konstigt ut om man inte också bleker ögonbrynen. Gör absolut inte detta med samma färg som du använder till håret, den är alldeles för stark. Köp en speciell ögonbrynsfärg i stället.

Kom också ihåg att en utväxt ganska snabbt kommer att synas. Om du avskyr utväxter även när de är små kommer du att behöva göra om proceduren ganska ofta. Fundera på hur ofta du är beredd att göra det och hur mycket det kommer att kosta.

När man ljusar upp permanentat hår kan det ibland hända att en del av den lockiga effekten mattas av. Tänk också på att det oftast inte går att ljusa upp hår som redan färgats mörkt med den typ av hårfärg som jag nämnt. Vänd dig i så fall till en frisör.